Ambullhelgen är nu över!

Ambullhelgen är över, men VILKEN helg det blev!
Fantastiskt kul att så många kom, ni överträffade våra förväntningar! Att så många skulle skulle ställa upp och träna, göra prov och vara med och tävla hade vi inte ens vågat hoppas på.

Fredag
Dagen inleddes med prova på/spårträning där man fick massor med bra tips på hur man ska komma igång med spårträning och tips på hur man sedan går vidare i sin träning.
Därefter lydnadsträning inför lördagens lydnadstävling, några valde att köra igenom hela programmet för att sen få tips på detaljer som behöver finslipas på och några valde att bara få tips och hjälp med enstaka moment.
Dagen avslutades med noseworkträning.

Lördag
9 amerikanska bulldogar gjorde spårprov.
8 startklass och 1 järnklass.
SAMTLIGA fick godkänt resultat!
3 olika domare och INGEN har tidigare varit med om att ALLA klarar godkänt resultat.

12 amerikanska bulldogar startade i Lydnadstävlingen samtliga klasser utom klass 3.
Mycket bra jobbat av alla med tanke på ganska utmanande förutsättningar, flera löptikar i närheten och hur många bulldogar vill lägga sig i regn? :-)

9 amerikanska bulldogar gjorde nosprov i startklass och 7 av 9 fick godkänt resultat.
8 st gjorde nosprov i järnklass och samtliga blev godkända

Fantastisk kul att så att så många verkligen jobbar med sin bulldogar.

Utställningen på söndagen blev också riktigt lyckad, fint väder, bra plan, många anmälda och en väldigt uppskattad domare.

Så vi i styrelsen vill rikta ett stort TACK till alla er som kom och ett lika stort tack till SHK Södertälje som har ställt upp med planer, domare, instruktörer, funktionärer m.m. utan er alla hade detta inte varit möjligt.
Vi har redan börjat fila på en plan för nästa år dock med ett lite annorlunda upplägg efter de erfarenheter vi tagit till oss efter den här helgen.
Så har ni tips på hur vi kan göra en sån här helg ännu bättre så tar vi tacksamt emot det.
Hoppas vi kan göra detta till en tradition med ännu fler deltagare.